=

Verbeter de brandveiligheid in jouw horecazaak!

Brandveiligheid is van essentieel belang in elke horecazaak. Een brand kan niet alleen leiden tot ernstige materiële schade, maar ook de veiligheid van uw personeel en gasten in gevaar brengen. Om dit te voorkomen geven we je in dit blog een aantal tips waarmee jij de brandveiligheid van jouw horecazaak kunt verbeteren. 

 

Zorg voor goede brandveiligheidsvoorzieningen

In het geval van brand in je zaak is het belangrijk dat je goed bent voorbereid en toegang hebt tot middelen om de brand te blussen. Plaats daarom voldoende brandblussers en blusdekens op goed zichtbare en toegankelijke plekken. Zorg ervoor dat ze geschikt zijn voor verschillende soorten branden, zoals brand met vaste stoffen of brand met vloeistoffen. Zijn jouw brandblussers wel weer toe aan een keuring? Neem contact met ons op en dan zorgen onze vakkundige experts ervoor dat jij over de juiste gecertificeerde brandblussers en vetblussers beschikt.

Verder is het belangrijk om rookmelders en brandalarmen te installeren in alle ruimtes van je horecazaak. Test deze regelmatig om er zeker van te zijn dat ze naar behoren werken. Je kunt zelfs overwegen om sprinklersystemen te installeren. Dit kan een cruciale rol spelen in het onder controle krijgen van een brand.

 

Onderhoud aan elektrische keukenapparatuur

Elektrische keukenapparatuur is in veel keukens een bron van brandgevaar. Daarom is het belangrijk dat je regelmatig je elektrische keukenapparatuur een onderhoudsbeurt geeft en laat inspecteren door professionals. Op deze manier kan je brandgevaar voorkomen en verbeter je de brandveiligheid van je horecazaak.

 

Laat je keuken inspecteren en reinigen

Een van de meest voorkomende oorzaken van keukenbranden in de horeca is de ophoping van vet en olie in afzuigkappen, ventilatiesystemen en vetputten. Daarom is het cruciaal om deze op tijd grondig te laten inspecteren en reinigen om brand te voorkomen. Zo mag het vet in je vetkanaal namelijk maar 0,5 millimeter zijn en moet je een jaarlijks certificaat behalen om te voldoen aan de eisen van verzekeraars en gemeentelijke controlediensten. 

Hoe vaak je in het jaar je vetkanalen moet reinigen, verschilt per horecazaak. Weet je niet hoe vaak jij in het jaar je kanalen moet reinigen? Bel ons dan gewoon even, dan geven we je advies!

 

Bereid je personeel voor op brand

Hoewel het belangrijk is om brand in de keuken te voorkomen, zit een ongeluk altijd in een klein hoekje. Zorg er daarom voor dat je goed voorbereid bent. Allereerst moet al het personeel goed op de hoogte zijn van de brandveiligheidsprocedures. Organiseer regelmatig trainingen en evacuatieoefeningen zodat iedereen weet wat te doen bij noodsituaties. Daarnaast is een gedetailleerd brandveiligheidsplan essentieel; zorg ervoor dat dit plan gemakkelijk toegankelijk is voor al het personeel.

 

VETgroep: Specialist op het gebied van brandveiligheid

Het voorkomen van brand in de horeca is natuurlijk van groot belang voor de veiligheid van jouw medewerkers en gasten, evenals voor de continuïteit van jouw bedrijf. Als specialist op het gebied van vetput- en leidingreiniging, en met expertise in keuring en certificering van brandblussers, levert VETgroep hoogwaardige diensten en oplossingen om de veiligheid en efficiëntie van horecazaken te verbeteren. We staan altijd klaar om bij te dragen aan een veiligere keukenomgeving voor jouw horecabedrijf.

 

Telefoonnummer:  010 – 763 06 17 

Email: info@vetgroep.nl 

Contactgegevens: VETgroep, Florijnstraat 81a, 2988CL Ridderkerk