Retrofitten van jouw luchtbehandelingskasten

Bij VETgroep begrijpen we hoe belangrijk ventilatiesystemen voor een object zijn. Je weet vast dat een goede ventilatie van vitaal belang is om een gezonde luchtkwaliteit in diverse omgevingen te handhaven. Maar laten we ook niet vergeten dat ze een onmisbare rol spelen bij het conditioneren en circuleren van lucht in commerciële en industriële gebouwen. Ben jij je aan het oriënteren om jouw luchtbehandelingskast te verduurzamen? We vertellen je op deze pagina graag meer over onze retrofit-oplossingen.

Wat is retrofitting?

Maar eerst: wat is retrofitting nu precies? Je komt het begrip waarschijnlijk steeds vaker tegen. Retrofitting is het proces waarbij de bestaande luchtbehandelingskasten of ventilatiesystemen worden aangepast of geüpgraded om ze te laten voldoen aan de huidige normen en vereisten. Het doel is om de prestaties, efficiëntie en levensduur van de huidige apparatuur te verlengen en verbeteren zonder de kosten van volledige vervanging.

Het team van VETgroep past retrofitting toe op luchtbehandelingskasten. Ze spelen een essentiële rol in het reguleren van de luchtkwaliteit en temperatuur in commerciële en industriële gebouwen. Een geoptimaliseerde luchtbehandelingskast verbetert niet alleen de luchtkwaliteit maar bespaart ook enorm op de energie- en onderhoudskosten.

Verduurzamen luchtbehandelingskasten

Het verduurzamen (retrofitten) van jouw luchtbehandelingskast is dé oplossing om de bestaande kast te behouden en verbeteren, zonder dat je alles volledig hoeft te vervangen. Deze aanpak is niet alleen kostenbesparend maar draagt ook bij aan duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en een beter binnenklimaat. We leggen je hier meer over uit in onze animatie:

 

Retrofitten: de voordelen

  • Energie-efficiëntie: Verouderde luchtbehandelingskasten zijn vaak inefficiënt en verbruiken onnodig veel energie. Het upgraden ervan kan leiden tot aanzienlijke energiebesparingen, wat niet alleen gunstig is voor het milieu, maar ook de energiekosten verlaagt.
  • Milieuvriendelijk: Duurzaamheid is een prioriteit in de hedendaagse wereld. Het verminderen van energieverspilling en CO2-uitstoot door de luchtbehandelingskast te verbeteren, draagt bij aan een groen imago voor jouw bedrijf.
  • Minder kans op uitval: Dankzij onze retrofit-oplossingen is er minder kans op uitval van jouw installatie. Dit minimaliseert ongeplande stilstand en zorgt voor operationele continuïteit.
  • Betere luchtkwaliteit: Een geoptimaliseerde luchtbehandelingskast zorgt voor schonere en gezondere lucht in het gebouw, wat de productiviteit en het welzijn van je collega’s ten goede komt.
  • Langere levensduur: Door preventief onderhoud en upgrades te implementeren, verleng je de levensduur van de luchtbehandelingskasten, waardoor je op de lange termijn geld bespaart.
  • Lagere onderhoudskosten:  Dankzij de verbeterde efficiëntie en betrouwbaarheid die retrofit-oplossingen bieden, verminder je ook de noodzaak voor frequente onderhoudsbeurten. Dit resulteert in lagere onderhoudskosten op lange termijn.

Het proces om de luchtbehandelingskast te verduurzamen:

  • Inspectie en evaluatie: Ons deskundige team voert een grondige inspectie uit van de bestaande luchtbehandelingskasten. We beoordelen hun prestaties, energie-efficiëntie en algemene staat.
  • Ontwerp en aanbevelingen: Gebaseerd op onze bevindingen stellen we op maat gemaakte verbeteringen voor, inclusief aanpassingen aan de apparatuur, isolatie, regelsystemen en luchtfiltering.
  • Uitvoering van upgrades: Zodra je akkoord gaat met onze aanbevelingen, voeren we de upgrades uit met minimale verstoring van de bedrijfsvoering.
  • Onderhoud en monitoring: We blijven betrokken bij het project met regelmatig onderhoud en monitoring om de prestaties van de luchtbehandelingskasten op peil te houden.

Retrofitten: de investering

Investeer in een duurzamere toekomst en profiteer van de voordelen van geoptimaliseerde luchtbehandelingskasten. Neem vandaag nog contact op om te ontdekken hoe wij jouw bedrijf kunnen helpen bij het verminderen van de ecologische voetafdruk en het verbeteren van de operationele efficiëntie. 

Na het retrofitten van de luchtbehandelingskasten zijn deze duurzamer, zuiniger, betrouwbaarder én onderhoudsvriendelijker. Natuurlijk is dit een investering, maar binnen een gemiddeld korte tijd heb je het al terugverdiend. 

Subsidie voor het retrofitten van jouw installatie

We hebben het gehad over de voordelen van retrofitten, hoe het proces eruit ziet en wat het je kan opleveren. Maar wist je dat er ook subsidiemogelijkheden door de overheid zijn vrijgemaakt? Het loont zeker de moeite om hier onderzoek naar te doen. Kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Ons team staat graag voor je klaar om je te informeren over de actuele mogelijkheden.