Verzorgingscentrum Honsbergen

Met een prachtig uitzicht over Soest beschikt Verzorgingscentrum Honsbergen over 225 appartementen. Het gebouw dat in 1974 gebouwd en in 2018 gerenoveerd is, was hard toe aan een reiniging van alle ventilatiekanalen, afzuigkanalen en toevoerkanalen. Met het team van VET in de startblokken zijn we meteen aan de slag gegaan.

Vanaf het dak zijn we met de borstelmachine van 25 meter lang begonnen met het reinigen van de kanalen. Deze borstels laten we langzaam zakken om de kanalen zo goed mogelijk te kunnen reinigen. Vervolgens trekken we de borstelmachine weer langzaam omhoog om daarna al het stof dat in de bak is blijven zitten weg te zuigen met een nat- en droogzuiger.

Het is van groot belang dat bewoners beschikken over fatsoenlijke afzuiging en daarbij ook toegang hebben tot frisse en schone lucht. Gelukkig hebben de bewoners in principe geen tot nauwelijks last gehad van de werkzaamheden. Het enige wat ze hebben kunnen horen was het gekras van het borstelen van de kanalen.

Inmiddels is alles van binnen vernieuwd en beschikken de bewoners weer over een goede afzuiging en over frisse en schone lucht!

Bekijk ook de video waarin Piet je meeneemt in deze case!