The College Hotel

Het College Hotel, gevestigd in een prachtig monumentaal pand met problemen in het afzuigsysteem waardoor er twee kamers niet verhuurd konden worden. In hartje Amsterdam kost dat – zoals je wel begrijpt – goud geld. Belangrijk voor ons om dat zo snel mogelijk op te lossen. Gelukkig houden we bij VET wel van een uitdaging, snel aan de slag dus!

We zijn gestart met het demonteren van de huidige motor van de afzuiging. Deze oude motor perst de lucht in het kanaal naar buiten en hier ligt dan ook de oorzaak van het probleem. Niet alle kanalen zijn 100 procent luchtdicht. Op het moment van persen zoekt lucht – net als water – de makkelijkste weg naar buiten en dit heeft uiteindelijk geleid tot geuroverlast.

Na het demonteren van de motor, zijn we aan de slag gegaan met het installeren van de nieuwe motor. Deze VETTE motor zorgt er juist voor dat de lucht gedwongen wordt om het zuigende traject te volgen. Om dit te bereiken hebben we de nieuwe motor boven op het dak geplaatst, zodat deze het hele kanaal leegzuigt en de lucht vervolgens naar buiten wegblaast.

Dankzij het nieuwe afzuigsysteem beschikt The College Hotel nu weer over een goed werkende afzuiginstallatie die ervoor zorgt dat gasten in alle kamers kunnen verblijven zonder enige geuroverlast!

Bekijk ook de video waarin Kenneth je meeneemt in deze case.