Het Kurhaus: Uniek pand, unieke aanpak.

Het Kurhaus in Scheveningen. Je kent dit iconische gebouw waarschijnlijk wel. Door de jaren heen heeft dit unieke pand dan ook vele beroemdheden mogen verwelkomen. Voor ons daarom extra VET om hier te werken aan schone vetkanalen.

Wanneer we aan de slag gaan voor een hotel en/of restaurant, dan willen we natuurlijk dat de gasten zo min mogelijk overlast hebben. Dat was voor het Kurhaus een mooie uitdaging. De oplossing? Ons team ’s nachts op pad sturen waardoor alle horeca kon doordraaien.

Tijdens onze ronde kwamen we er al snel achter dat de vetkanalen toe waren aan een grondige schoonmaakbeurt. Dit heeft vooral te maken met de grootte van de keuken waarover het pand beschikt. Aan ons de schone taak om deze vetkanalen en de vetmotor te reinigen.

Klinkt misschien als een eenvoudige klus? De uitdaging zit hem in de wirwar aan kanalen van alle andere horeca die rondom het Kurhaus gevestigd zijn. Deze vetkanalen lopen ook door het pand. Hierdoor is niet alleen de reiniging van de kanalen van het Kurhaus belangrijk, maar ook die van de omringende horeca. Een brand in één van hun kanalen, is daarmee namelijk direct van invloed op de veiligheid van het Kurhaus.

De vetkanalen onder het hotel hadden een vette aanslag aangezien deze al geruime tijd niet meer waren schoongemaakt. Onze specialisten hebben het vet losgemaakt met behulp van een steekmes en vervolgens chemisch gereinigd. Zo zijn ze weer toegankelijk en veilig te gebruiken.

Het Kurhaus blij, de gasten blij en wij zijn blij voor deze opdracht op een unieke locatie!

Bekijk ook de video waarin Kenneth je meeneemt in deze case.