=

Onze nieuwste specialiteit: VETputten reinigen

Naast het reinigen van VET- en luchtkanalen is onze nieuwste dienst het reinigen van vetputten, in samenwerking met Zegwaard. Een vetput wordt ook wel vetafscheider of vetvanger genoemd in de volksmond. 

Een vetput scheidt vet van het water. Vet is namelijk lichter. Dat betekent dat het vet blijft drijven op het water. Een vetput kent verschillende compartimenten die ervoor zorgen dat het vet verwijderd wordt van het water. Niemand wil natuurlijk dat de riolering verstopt raakt.


Wanneer moet je een VETput hebben?

Wanneer je vet en vervuild water in het riool afvoert, ben je verplicht om een vetput te hebben. Iedere horecagelegenheid, bedrijfskantine of bedrijven uit de voedingsmiddelenbranche hebben dus een VETput. Maar waarom is het belangrijk dat de VETput schoon en leeg blijft?

 

Van vloeibaar naar dik

Als vet wordt weggespoeld, is het nog vloeibaar. Het probleem ontstaat wanneer het vet gaat afkoelen. Het wordt dan dik en gaat verstoppen. Als je je vetput niet op tijd reinigt, kan het water/vet omhoog komen en krijg je last van overstromingen en VETTE stankoverlast. Dit oplossen kost veel geregeld en geld, naast het feit dat deze viezigheid niet wenselijk is in jouw keuken. 


Wanneer is een vetput vol?

Een vetput is vol wanneer de maximale laagdikte van 16 cm is bereikt of als het bezinkt gedeelte voor meer dan 50% is gevuld. Hoe lang dit duurt is natuurlijk verschillend voor iedere zaak, want het ligt eraan hoe vaak je vet afvoert. Hoe meer je kookt, hoe sneller de vetput vol zal raken en hoe vaker je hem moet reinigen.


Wat zijn de gevolgen van een vieze vetput?

Het is belangrijk om te begrijpen hoe gevaarlijk de gevolgen kunnen zijn van een vieze vetput. Om het in perspectief te brengen hebben we een lijstje gemaakt voor je. De grootste risico’s zijn: 

·        Een afname van de werking van jouw vetafzuigsysteem

·        Gezondheidsklachten van je keukenpersoneel

·        Meer kans op brand in de keuken 


Professionele reiniging is VET belangrijk

We snappen dat jij je handen niet vuil wil maken voor het reinigen van de VETput. Naast het feit dat je te maken krijgt met hardnekkig vet, is het belangrijk dat je uitsluitend professionals (zoals bijvoorbeeld het VET team) de VETput laat reinigen. Een goede reiniging vereist namelijk veel kennis en ervaring. Zo borgen wij de kwaliteit van je VETput. Is jouw VETput toe aan een VETTE opfrisbeurt? VETKanaal reinigt jouw vetput met expertise. Jouw vetput laten reinigen?  Neem contact met ons op