=

Dak en gevelreiniging

De essentie van gevelreiniging

De gevels van je pand hebben te lijden onder de weersomstandigheden zoals zure regen, wind, de vervuiling in de lucht, schimmels en mossen. Al deze factoren hebben een negatieve invloed op de uitstraling en levensduur van uw gevels. Het onderhouden van je gevels is van essentieel belang om toekomstige schade zoals scheuren en permanente verkleuring te voorkomen. Gevelreiniging draagt om deze reden niet alleen bij aan de uitstraling maar verbetert ook de kwaliteit van uw gevel.

Uitstraling en levensduur

Naast dat het de uitstraling van je pand flink verbeterd draagt onderhoud ook bij aan de levensduur. Schade aan je gevel kan, indien er geen onderhoud plaats zal vinden, resulteren in beschadigingen aan je muur binnen het pand. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat er mos gaat groeien op de gevel, bij vorst zal dit uitzetten en dat veroorzaakt weer vorstschade dat letterlijk de gevels kan doen scheuren. Gevelreiniging is om deze reden een duurzame investering wat je pand niet alleen een betere uitstraling geeft maar ook in waarde doet stijgen.

Reiniging zonder gebruik van chemie

Wij gebruiken een unieke reinigingsmethode die gebruik maakt van stoom onder hoge druk. De essentiële eigenschap van onze reinigingsmethode is dat stoom veel minder inslagkracht heeft dan water, waardoor de kans op beschadigingen aan je dak minimaal is. Door het dak te reinigen met +/- 150 °C stoom zullen alle organismen en sporen tot diep in het dak worden gedood. Dankzij deze revolutionaire reinigingsmethode komen er geen chemische reinigingsmiddelen bij kijken.

Thermisch Reiniging

Met deze reinigingsmethode onderscheiden wij ons van de rest. Deze unieke reinigingsmethode is een combinatie van stoom én hoge druk. De essentiële eigenschap van onze reinigingsmethode is dat stoom veel minder inslagkracht heeft dan water, waardoor de kans op beschadigingen aan je gevel minimaal is. Onze gevelreinigingsmethode is zelfs geschikt voor monumentale panden. Door je gevel te reinigen met +/- 150 °C stoom zullen alle organismen, vervuiling, verf en zelfs coatings worden verwijderd. Dankzij deze revolutionaire reinigingsmethode komen er geen chemische reinigingsmiddelen bij kijken.

Kort samengevat:
– Geen chemie- en reinigingsmiddelen nodig;
– Geschikt voor monumentale panden;
– Grondige reiniging zónder beschadigingen aan gevel en gezonde voegen; Tot 60% waterbesparing dankzij onze reinigingsmethode;
– Zeer lage CO2 emissie

Technisch Reinigen

Onder technisch reinigen verstaan we het afspuiten van je metselwerk onder hoge druk en met heet water. De druk is variabel. We kunnen het instellen tussen de 80 en 250 bar. De temperatuur van het water schommelt rond de 90 graden Celsius. Deze reinigingsmethode wordt toegepast indien er nieuw voegwerk moet worden aangebracht of moet worden gehydrofobeerd maar de gehele gevel niet grondig hoeft te worden gereinigd.

Het onderhouden van uw dak

Naast het feit dat je dak voor een groot deel zichtbepalend is, biedt het ook bescherming tegen uw huis of kantoor- of winkelpand. Je dak is blootgesteld aan weersinvloeden zoals wind en regen. Bij gebrek aan goed onderhoud kunnen er scheuren ontstaan in de dakpannen die met vorst kunnen uitzetten waardoor er stukken kunnen afbreken. Daarnaast kan hevige wind de loodslabben van je dak doen opwaaien. Je zult begrijpen dat beide belangrijke oorzaken kunnen zijn voor lekkage aan je dak. Om deze reden is dakreiniging en het onderhoud van essentieel belang.

Uitstraling en preventief onderhoud

Het mag duidelijk zijn dat het reinigen van je dak meerdere functies heeft. Naast een betere uitstraling door het verwijderen van vuil en aanslag voorkomt het ook schade in de toekomst. Dankzij onze reinigingsmethode zorgen wij ervoor dat je dak weer in originele staat teruggebracht wordt.

Impregneren van gevels, daken, straatwerk of terras

Bij het hydrofoberen van het oppervlak zorgen wij ervoor dat er een beschermlaag wordt gespoten zodat het waterafstotend, – vuil- en brandwerend wordt. Zoals je zult begrijpen zal dit ervoor zorgen dat er geen vocht meer in het oppervlak kan trekken zodat vochtproblemen verleden tijd worden. Daarnaast zal de kans op vorstschade aanzienlijk worden verminderd, het oppervlak zal langer schoon blijven waardoor er minder onderhoud nodig is. Echter, het hydrofobeermiddel is geen anti-algenmiddel en zal alg na verloop van tijd terugkeren. Het hydrofoberen is ter bescherming van de minerale ondergronden en om de levensduur hiervan te verbeteren.

Milieu

Wij gebruiken een milieuvriendelijk en beschermend impregneermiddel op waterbasis waardoor uw gevel, dak of terras gemakkelijk te onderhouden is. Na droging is het oppervlak olie-, vet- en waterwerend. Het materiaal reageert in de ondergrond onder aanwezigheid van luchtvochtigheid tot een waterafstotende UV- en weerbestendige structuur. Sluit niet op.

Chemische gevelreiniging

Het chemisch reinigen is een gevelreinigings methode waarbij er gebruik wordt gemaakt van een chemisch middel waarmee vuil en aanslag wordt verwijderd van uw gevel. Deze effectieve en hardnekkige methode wordt vaak gebruikt bij verfresten of bij aanslag door uitlaatgassen. Het chemische middel zorgt ervoor dat ook het meer hardnekkige vuil kan worden gereinigd.

Reinigingsprocedure

Chemische gevelreiniging kan worden uitgevoerd met zure of basische middelen. Deze hebben beide andere eigenschappen en worden bij andere soorten steen gebruikt.

Basische varianten zijn het tegenovergestelde van zure materialen. Deze middelen zijn niet geschikt voor poreuze ondergronden, dus ondergronden die niet waterafstotend zijn. Basische middelen worden veel gebruikt bij geglazuurde stenen.

Onze werkwijze

VETgroep voert indien nodig eerst een vrijblijvende inspectie uit bij het betrokken object om zo in kaart te brengen wat de wensen zijn van de opdrachtgever en welke werkzaamheden moeten worden uitgevoerd om de originele waarden te behalen. Onze deskundige medewerkers combineren deze gegevens om zo een goed advies en passende offerte uit te kunnen brengen.

Vervolgens plannen wij met jou een afspraak in om je gevels te laten reinigen.

Tijdens en na het reinigen besteden wij de grootste zorg voor je omgeving. Zo zorgen wij ervoor dat je muren, schuttingen en ramen netjes en schoon worden achtergelaten en nemen wij onze benodigde materialen en eventuele afval weer mee.