=

Buitenterrein reinigen

Reinigen van beton en onderhoud

Beton is een bouwmateriaal dat ontzettend veel wordt gebruikt in de hedendaagse bouw voor bijvoorbeeld panden, wegen- en waterbouw. Ondanks de onverwoestbare reputatie van het beton is het wel degelijk noodzakelijk om dit goed te onderhouden. Door het reinigen van beton kan een langere levensduur gegarandeerd worden.

Een betere uitstraling

Naast de kwaliteit en de levensduur van het beton is de uitstraling ook belangrijk. Het beton is blootgesteld aan vele soorten vervuiling waardoor het grijs en groen uit kan slaan. Helaas is beton ook erg geliefd bij graffiti artiesten waardoor het er vervallen uit kan gaan zien. Het verwijderen van de graffiti behoort tot een van onze diensten, meer informatie kun je hieronder vinden. Dankzij onze reinigingsmethode zorgen wij ervoor dat het beton weer in originele staat teruggebracht wordt.

Duurzaam reinigen zonder chemie

Wij gebruiken een unieke reinigingsmethode die gebruik maakt van stoom onder hoge druk. De essentiële eigenschap van onze reinigingsmethode is dat stoom veel minder inslagkracht heeft dan water, waardoor de kans op beschadigingen aan het beton minimaal is. Dankzij deze revolutionaire reinigingsmethode komen er geen chemische reinigingsmiddelen bij kijken.

Alle soorten betonwerken zijn mogelijk met onze reinigingstechniek zoals:

– Gebouwen;

– Bruggen en viaducten;

– Kunstwerken;

– Wegen en vloeren;

Het reinigen van bestrating en terrassen

De bestrating heeft een hoop te lijden onder de weersomstandigheden, aanslag van groene algen en mossen, kauwgom en het verkeer. Door deze blootstelling komt de bestrating er op ten duur onverzorgd uit te zien en zal het ook verkleuren. Dit is zonde voor de uitstraling van bijvoorbeeld een winkelstraat of bedrijventerrein. Het reinigen van bestrating vraagt om deze reden periodiek je aandacht zodat het er verzorgd uit blijft zien.

Uitstraling en levensduur

Naast de uitstraling van de bestrating verbetert het ook de levensduur. Slecht onderhouden bestrating, indien er geen actie ondernomen wordt, kan resulteren in blijvend verslechterde kwaliteit. Daarom is het van belang de bestrating regelmatig te laten reinigen door een professional zodat het weer de uitstraling krijgt die het verdient. Daarnaast wordt bij het reinigen van bestrating de kauwgom tegelijkertijd verwijderd dankzij onze reinigingsmethode.

Duurzaam reinigen zonder chemie

Wij gebruiken een unieke reinigingsmethode die gebruik maakt van stoom onder hoge druk. De essentiële eigenschap van onze reinigingsmethode is dat stoom veel minder inslagkracht heeft dan water, waardoor de kans op beschadigingen aan de bestrating minimaal is. Door de bestrating te reinigen met +/- 150 °C stoom zullen alle organismen en sporen tot diep in de bestrating worden gedood. Dankzij deze revolutionaire reinigingsmethode komen er geen chemische reinigingsmiddelen bij kijken.

Waarom wij niet reinigen met koud water

Door te reinigen met de harde inslagkracht van koud water onder hoge druk slijt uw bestrating veel harder waardoor het poreuzer wordt. Tegelijkertijd zullen de organismen en sporen niet allemaal gedood worden. Het gevolg hiervan is dat het straatwerk meer vocht vasthoudt zodat de organismen zich sneller nestelen in de bestrating. Hierdoor zal het straatwerk nog sneller groen uitslaan dan voorheen.

Geen chemie- en reinigingsmiddelen nodig;
Tot 60% waterbesparing dankzij onze reinigingsmethode; Zeer lage CO2 emissie

Hout reinigen en regelmatig onderhoud is noodzakelijk

Na verloop van tijd zullen de vezels van het hout omhoog gaan staan waardoor het hout erg ruw wordt. Voor vlonders is dit een erg vervelend verschijnsel in verband met de splinters. Bovendien hebben liggende delen zoals vlonders meer te verduren dan staande delen zoals schuttingen. Onderhoud van het hout is noodzakelijk voor een lange levensduur.

Vergrijzing van hout

Respectievelijk 40% van de Nederlandse tuinbezitters heeft hardhout in de tuin. Het hout heeft te lijden onder de weersomstandigheden zoals zure regen, wind en de vervuiling in de lucht. Al deze factoren hebben een negatieve invloed op de uitstraling en levensduur van het hout. Het hout zal langzamerhand vergrijzen waardoor het die prachtige kleur zal verliezen. Daarnaast zal er groene aanslag op komen waardoor het hout gevaarlijk glad kan worden. Het hout reinigen zal ervoor zorgen dat het weer een nieuwe uitstraling zal krijgen.

Laat uw hout reinigen door professionals

De meeste mensen zullen het hout gaan reinigen met een huis-tuin-en-keuken hogedrukreiniger. Dit is absoluut funest voor het hout, dit is dan ook ten sterkste af te raden. Door het water onder hoge druk zal het hout ernstig beschadigen. Deze beschadigingen zijn permanent en dus niet meer te herstellen. Daarnaast kunnen er scheuren in het hout gaan ontstaan waardoor er vocht in kan gaan zitten waardoor het meer uit gaat zetten.

Zonder chemie en beschadigingen

Wij gebruiken een unieke reinigingsmethode die gebruik maakt van stoom onder hoge druk. De essentiële eigenschap van onze reinigingsmethode is dat stoom veel minder inslagkracht heeft dan water, waardoor de kans op beschadigingen aan het houtwerk minimaal is. Hout reinigen met +/- 150 °C stoom zal ervoor zorgen dat alle organismen en sporen tot diep in het hout worden gedood. Dankzij deze revolutionaire reinigingsmethode komen er geen chemische reinigingsmiddelen bij kijken.

Impregneren van gevels, daken, straatwerk of terras

Bij het hydrofoberen van het oppervlak zorgen wij ervoor dat er een beschermlaag wordt gespoten zodat het waterafstotend, – vuil- en brandwerend wordt. Zoals je zult begrijpen zal dit ervoor zorgen dat er geen vocht meer in het oppervlak kan trekken zodat vochtproblemen verleden tijd worden. Daarnaast zal de kans op vorstschade aanzienlijk worden verminderd, het oppervlak zal langer schoner blijven waardoor er minder onderhoud nodig is. Echter, het hydrofobeermiddel is geen anti-algenmiddel en zal alg na verloop van tijd terugkeren. Het hydrofoberen is ter bescherming van de minerale ondergronden en om de levensduur hiervan te verbeteren.

Milieu

Wij gebruiken een milieuvriendelijk en beschermend impregneermiddel op waterbasis waardoor je gevel, dak of terras gemakkelijk te onderhouden is. Na droging is het oppervlak olie-, vet- en waterwerend. Het materiaal reageert in de ondergrond onder aanwezigheid van luchtvochtigheid tot een waterafstotende UV- en weerbestendige structuur.