=

Sponsstralen & Zandstralen

VETgroep is gespecialiseerd in straal-, spuit- en conserveringswerkzaamheden van hoogwaardige kwaliteit en heeft een uitstekende reputatie als specialist. VETgroep straalt grote en kleine objecten op locatie. Voor werk op locatie ontwerpt en coördineert VETgroep zelf afschermings- en bereikbaarheidsconstructies, om omgevings- en milieuhinder te voorkomen. Door het leveren van topkwaliteit, het nakomen van afspraken én het bieden van gunstige prijzen en continuïteit, is VETgroep in staat haar reputatie vast te houden en steeds verder uit te bouwen.

Onze vakmensen maken het mogelijk om continu uitstekende kwaliteit te leveren. Vanaf het eerste contact bekijken we wat er nodig is voor leveren van maatwerk. Van project- voorbereiding, uitvoering tot projectbegeleiding. Van certificeringen en garanties tot innovatieve oplossingen voor in de toekomst.

Wij zijn jou betrouwbare vakkundige partner voor:

– Straal werkzaamheden
– Coaten van installaties, objecten etc.

Milieu- en kwaliteitscertificeringen

De zorg voor mens en milieu nemen wij uiterst serieus. VETgroep voldoet aan alle strenge milieuwetgeving normen. De ontwikkelingen op dit gebied staan nooit stil en dat is maar goed ook. Het kan immers niet veilig en gezond genoeg zijn voor jou, onze medewerkers en de omgeving.

Certificeringen en beroeps-/vakorganisaties

VETgroep bezit de volgende certificeringen:

– ISO 9001:2015
– VGM Checklist Aannemers, VCA** 2017/6.0

Werkgebieden

– Chroom-6 Sanering
– Industrie en petrochemie
– Scheepsbouw
– Renovatie utiliteitbouw-en woningbouw Restauratie
– Weg en waterbouw
– Monumentenzorg

Sponsstralen “ Dé nieuwe norm voor oppervlaktebehandeling “

De meest gebruikte straalmiddelen van vandaag bevatten gevaarlijke stoffen, zoals beryllium, lood, asbest, cadmium, arseen en kristallijn silica. Al sinds de jaren 30 zijn de gevaren van kristallijn silica in straalmiddelen bekend. De markt heeft hier tot de dag van vandaag nog geen lering uit getrokken en gebruikt voornamelijk afvalproducten van industriële processen als “waardevol straalmiddel”. Hierdoor worden gevaren verder verspreidt met alle gevolgen van dien voor mens en milieu. Gelukkig kan het tegenwoordig wél beter.

Het alternatief voor conventioneel stralen

Sponsstralen is meer dan een oppervlaktetechnologie, het is een innovatie, het is een innovatie van meer dan 30 jaar. Het gebruik van hoogwaardige straalmiddelen en het beperken van stofvorming is de enige echte veilige aanpak om verantwoord te kunnen stralen. Door stofvorming tijdens het straalproces met meer dan 98% te onderdrukken wordt schadelijke uitstoot beperkt.

Chroom-6 Saneren met Sponsstralen

Chroom-6 staat ook bekend als chroom (VI)oxide of chroomtrioxide (CrO3). Het is een hexavalent (zeswaardig) oxide van chroom. Chroom-6 is in tegenstelling tot chroom-0 en chroom-3 wel schadelijk. Omdat chroom-6 zich graag bindt aan een andere stof, zoals zuurstof, spreken we van chroom-6 verbindingen. De stof komt vooral voor als chromaat en dichromaat. Deze stoffen binden zich weer graag aan een andere stof, en kan je in de natuur vinden als natuurlijke mineralen. Omdat chroom-6 zeer sterk oxiderend is, is het bijzonder geschikt om te worden gebruikt als anti-corrosie middel. Het wordt dan ook al jarenlang door de industrie gebruikt als een product tegen de vorming van corrosie. Chroom- 6 zit in bijzonder veel producten, zoals cement, leer en elektronica. Eén van de meest gebruikte vormen van chroom-6 is als toevoeging in primers en verven. Door de toevoeging van chroom-6 blijft een coating langer bestendig tegen roest, wat de kwaliteit van de coating verhoogt.

Onze werkwijze

VETgroep voert eerst een opname uit bij het betrokken object om zo in kaart te brengen wat de wensen zijn van de opdrachtgever en welke werkzaamheden moeten worden uitgevoerd om de originele waardes te behalen. Onze deskundige medewerkers combineren deze gegevens om zo een goed advies en passende offerte uit te kunnen brengen. Indien noodzakelijk voor het offerte traject plannen wij met je eerst de uitvoering van een proefstuk.

Tijdens en na het project besteden wij de grootste zorg aan jou en je omgeving. Zo zorgen wij ervoor dat het object en omgeving netjes en schoon worden achtergelaten en dat afval materiaal geregistreerd wordt afgevoerd.